Erasmus’a herkes gidebilir mi?
Evet. Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyindeki tüm öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişim programından faydalanabilirler.
Erasmus için şartlar nelerdir?
Erasmus programı için üniversite lisans derslerinin (hazırlık dersleri hariç) birinci yılını 2.00 ortalamayla tamamlamış olmak.
Erasmus Plus için öğrenci olmak şart mı?
Erasmus+ (Erasmus Plus) programı ile üniversite değişim programlarına katılmak veya yurtdışında staj yapmak isteyen herkesin belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu lisans programı ile yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin başvuru döneminde bir üniversiteye kayıtlı olması gerekmektedir.
Erasmus ve Erasmus+ farkı nedir?
2. Erasmus ve Erasmus+ arasındaki fark nedir? 2014’ten önce Erasmus, Eğitim ve Gençlik Programları altında bir alt başlıktı ve üniversite öğrencileri için eğitim hareketliliği programını ifade ediyordu. 2014’te Avrupa Birliği’nin eğitim ve gençlik alanındaki tekliflerinin şemsiye adı Erasmus+ olarak değiştirildi.
Erasmus+’ye kimler katılabilir?
Erasmus+, dünyanın dört bir yanından gelen yüksek lisans öğrencilerine, üniversite iş birlikleriyle yürütülen ortak ve üst düzey uluslararası eğitim programları için burs olanakları sunuyor.
Erasmus’a gitmek için ne kadar para lazım?
2024 Erasmus ücretlerinde güncelleme var mı? 2024 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus bursları 1. ve 2. gruptaki ülkeler için 600 avroya, 3. ve 4. gruptaki ülkeler için 450 avroya güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrencilere 750 ile 600 avro arasında burs verilecek.
Erasmus kaç ay sürüyor?
1. Öğrenciler, lisans programının bir parçası olarak en az 3 ay ve en fazla 12 ay yurtdışında eğitim görebilirler. Staj hareketliliğinin süresi en az 2 ay ve en fazla 12 aydır.
Erasmus kaç ortalama istiyor?
Ortalama en az 2.50/4.00 olmalı ve yeni faaliyetin (öğrenim + staj hareketliliği) toplam süresi 12 ayı geçmemelidir. Bir öğrenci aynı eğitim seviyesi (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) içerisinde toplam 12 aya kadar burslu veya burssuz Erasmus eğitim faaliyetinden yararlanabilir.
Erasmus masraflarını kim karşılıyor?
Erasmus ofisi tüm masraflarımı karşılayacak mı? Avrupa Komisyonu, hareketlilik hibeleri almaya hak kazanan öğrencilere yurtdışında geçirilen günler için bireysel hibeler sağlar. Verilen hibe dışında başka hiçbir maliyet karşılanmayacaktır.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu?
Soru 3: Erasmus’tan geri dönmek istersek uçak bileti masrafları karşılanacak mı? Cevap: Dönüş biletiniz için ekonomi sınıfı biniş kartınız, elektronik biletinizi ve diğer tüm dönüş uçuş belgelerinizle birlikte bize sunduğunuzda ödenecektir. (Business biletleri için ödeme mümkün değildir.)
Hangi bölümler Erasmus yapabilir?
Erasmus programından ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilir.
Erasmus+ yaş sınırı var mı?
Katılımcılar için yaş sınırı yoktur. Seyahat günleri hariç hareketlilik 2 ile 60 gün arasında sürmektedir.
Erasmus Plus’un amacı nedir?
Program, farklı yaş gruplarından ve sektörlerden bireylere yurtdışında eğitim görme, staj yapma, öğrenim görme, stajyerlik yapma, iş başında eğitim alma, resmi olmayan öğrenme temelli gençlik faaliyetlerinde bulunma ve gönüllü çalışma yaparak bilgi ve deneyimlerini geliştirme ve paylaşma imkânı sunuyor.
Erasmus Plus paralı mı?
Erasmus için ne kadar para ödendiği sorusu öğrencilerin en sık sorduğu sorulardan biridir. Erasmus+ kapsamında öğrenciler gittikleri Avrupa üniversitelerinde öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti ödemek zorunda değildir ancak sigorta ve ulaşım kartı gibi ödemeler yapılabilir.
Erasmus Plus hangi ülkeleri kapsıyor?
28 AB üye ülkesi (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)
Hangi bölümler Erasmus yapabilir?
Erasmus programından ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilir.
Erasmus için yaş şartı var mı?
Katılımcılar için yaş sınırı yoktur. Hareketlilik seyahat günleri hariç 2 ila 60 gün arasında sürer. En fazla 50 katılımcı (ilgililiğe bağlı olarak öğretim görevlileri ve moderatörler hariç) katılabilir.
Erasmus kaçıncı sınıfta gidilmeli?
Öğrenimlerinin birinci yılında öğrenim gören adaylar Erasmus öğrenim hareketliliğine katılamazlar, ancak belgeleri düzenlendikten sonra öğrenimlerinin ikinci yılında öğrenimlerine katılmak için başvuruda bulunabilirler.
Erasmus’a kimler gidebilir lise?
Bu programa lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri, yani sınıf düzeyine bakılmaksızın tüm lise öğrencileri başvurabilir.