İçeriğe geç

Soyha Mı Soyka Mı

Soyha ne demek TDK?

Soyka: Benekli tüyleri olan küçük bir karga türü. Blg. Sojka, Usojka “karga” (Garrulus glandarius). Türkçede en sık kullanılan isim “ala karga”dır.

Soyha diye neye denir?

Çalışmamızın konusunu oluşturan Soyka kelimesi Anadolu Türkleri arasında çoğunlukla “cenaze elbisesi” anlamında kullanılmaktadır.

Malatya soyha ne demek?

Malatya ve çevresinde “yararsız” ve “zararlı” anlamında kullanılır. Meyrat/meret de benzer anlamda kullanılır. Soyha olarak yazılsaydı kelime gerçek telaffuzuna daha yakın olurdu.

Adana’da soyka ne demek?

[1] Adana’da yaramaz çocuklara ve sorumsuzlara denir. Sus, deli Soyka! [2] Sadece ölenin üzerinden düşen kıyafetler değil, geride kalan tüm kıyafetler.

Halk dilinde Soykan ne demek?

Soykan, “soy” ve “kan” kelimelerinin birleşimidir ve genellikle “soyağacının devamını sağlayan kişi” anlamına gelir. Bu isim, bir ailenin veya soyun devamlılığını ve kökenini gözeten bir mirasa atıfta bulunabilir. Kökeni: Türk kökenli bir isimdir.

Sayha ismi ne anlama gelir?

Sayha kelimesi çığlık anlamına gelen bir kelimedir.

Soykan argoda ne demek?

Asil, asil adam.

Guttik ne demek?

5- Kutuk-Guttik: Şanlıurfa yöresinin büyük aşiretlerinden biri olan Şeyhanlı aşiretinin kullandığı bu giysi gumgum kumaşından yapılır. Ceket benzeri uzun kolludur.

Siftinmek hangi yöre?

Niğde ağzı: Abaru: Şaşkınlık ve korku ifadesi: Hırlama: Doğurma: Hırlama: Kıskanç.

Malatya’nın Türkçe karşılığı nedir?

Malatya isminin kökeninin Hititçe’de “bal” anlamına gelen “melid” kelimesinden geldiği ve Hitit yazıtlarında “öküz başı ve ayağı” olarak ifade edildiği belirtilmektedir. “Melit+ava” “bal diyarı” anlamına gelmektedir. Daha sonra bu isim yazıtlarda “Meliddu”, “Melide”, “Melid”, “Milid”, “Milidia”, “Melitea” olarak geçmektedir.

Bervanik ne demek?

Açıklama: Batik baskı tekniği ile yapılan “Bervanik”, birçok emek yoğun işlemden sonra üretilerek kullanıma hazır hale getirilir. Bervanik, genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kadınlar tarafından peştamal (önlük) olarak kullanılır.

Gevende ne demek Malatya?

Bu kelime Derleme Sözlüğünde “Konuşamayan, her şeye karışan, densizlik eden” şeklinde tanımlanıyor. Asıl anlamı (Malatya)’dır.

Gındırık ne demek?

Kaygan, yumuşak zemin. (*Bor-Nğ.

Adanada Löppüş ne demek?

Adana Dil ve Edebiyatı: Löppüş-Löppi: Adana-Büyük Adam. Standardından büyük olan herhangi bir cismin (Erik, Şırdan, Gulle vb.) adı.

Cıncık argo ne demek?

Cıncık kelimesi argoda cam ve cam parçaları için de kullanılır. Ayrıca, Adana yöresinde “cam eşya” yerine sıklıkla “cıncık” kelimesi kullanılır. Aslında cam eşyaya cıncıkçı da denir.

Soykan argoda ne demek?

Asil, asil adam.

TDK Sözlük soytarı ne demek?

Dilimize Farsçadan giren clown kelimesi “sa’teri” kökünden türemiştir. Sa’teri taklitçi, komik ve gülünç anlamına gelirken, clown taklit yoluyla izleyiciyi eğlendiren kişi anlamına gelir. Hükümdarları ve kralları güldürmek için komik hikayeler anlatan kişilere clown denir.

Haspam ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Haspam, uygunsuz ve yakışıksız özelliklere sahip kız ve kadınlar için kullanılan bir kelimedir. Kadınlar için saldırgan bir kelimedir. Kullanımı ve telaffuzu uygunsuz bir kelimedir. Haspa kelimesi, Haspam kelimesiyle aynı şekilde kullanılan ancak şaka amaçlı söylenen bir kelimedir.

Zaar kelimesi ne anlama gelir?

Zaar kelimesinin anlamı elbette veya şüphesizdir. Günümüzde en sık kullanılan kelimeler şüphesiz ve tabii ki’dir. Bu nedenle, bugün zaar kelimesi yerine “elbette” ve “şüphesiz” zarfları kullanılmaktadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Şiraze Ne Demek Edebiyat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort